Tehnologia de fabricatie a caselor prefabricate BARAT System

Case prefabricate din lemnBARAT System S.R.L. Harghita, producator de case ecologice, construieste la comanda case pe structura de lemn din panouri prefabricate tip sandwich.
Structura de sustinere a caselor executate in sistemul Framing – cunoscute in Romania si sub denumirea de case americane sau case din panouri sandwich – este asigurata de un sistem mixt de grinzi masive din lemn de molid si de catre peretii portanti prefabricati (panourile tip sandwich). Aceste case sunt tot mai populare si la noi in tara datorita faptului ca astfel de constructii se monteaza foarte usor, rapid si cu costuri reduse. Peretii sandwich fiind prefabricati in atelierul producatorului si doar asamblate pe santier, acest sistem constructiv permite montarea unei case direct pe santier in doar 14 – 30 de zile (in varianta „Semifinisat„).
Panourile tip sandwich, ce intra in componenta constructiei, sunt confectionate din cherestea de molid de cea mai buna calitate, uscata in uscatorie, folosind grinzi si scanduri chertate (dimensiuni: 140×140 mm, 140×70 mm, 140×50 mm) pentru realizarea structurii de rezistenta si in vederea obtinerii unor pereti perfect drepti. Panourile prefabricate tip BARAT System sunt placate pe exterior cu placi OSB 3 de 12 mm grosime, placile OSB fiind fixate pe cadrul de lemn cu capse pneumatice certificate CE.
Placa OSB (Oriented Strand Board) este alcatuita din aschii de lemn subtiri si lungi care sunt aranjate in trei straturi, fiind dispuse in cruce. Aceasta metoda de dispunere a aschiilor, precum si gradul inalt de suprapunere a fasiilor de furnir garanteaza stabilitatea dimensionala, rigiditate si o mai mare rezistenta mecanica. Tratamentul special de suprafata cu rasina asigura placii impermeabilitate si rezistenta marita la umezeala si foc. Si celelalte componente de lemn sunt tratate din fabrica cu substante ignifuge, anticarii, antifungice, antidaunatori, tratamentul complex confera lemnului rezistenta sporita impotriva inamicilor naturali si impotriva incendiilor.
Lucram cu lacurile si vopselele pe baza de apa ale producatorului German REMMERS. Materialele folosite pentru tratarea lemnului sunt ecologice, non-toxice si non-alergice.
Dupa aceasta faza, panourile sunt incarcate in camion si transportate la santier, unde modulele prefabricate sunt ridicate cu ajutorul macaralei si asezate pe fundatia de beton, urmand faza de montare a panourilor. Casa este fixata de placa de fundatie cu ajutorul unui sistem special de prindere (cu ancore conexpand pentru beton), nefiind nevoie de mustatilor de fier beton prinse in fundatie.
Asamblarea panourilor sandwich si montarea sarpantei din lemn se realizeaza cu ajutorul unor suruburi speciale pentru lemn HECO TOPIX, capse si cuie pneumatice, produse cu certificare CE. Dupa asamblarea modulelor prefabricate si montarea sarpantei urmeaza montarea invelitorii acoperisului (cel preferat de beneficiar: tigla ceramica, tigla metalica, sindrila, etc).
Pe interior, panourile sandwich sunt izolate fonic si termic cu materiale pentru izolatie eficiente, ecologice si de cea mai buna calitate. Noi recomandam clientilor nostri vata minerala bazaltica Rockwool de 100 – 150 mm grosime. Acest material izolator dispune de calitati superioare de fonoabsorbtie, izolatie termica, protectie la foc, permeabilitate, stabilitate dimensionala si durabilitate.
Urmatorul strat izolator este o folie PE, avand rolul de bariera de vapori.
Structura casa din panouri sandwich BARAT System
Structura peretilor interiori
Structura planseu parter si acoperis

Panourile sandwich sunt placate pe interior cu placi din ipsos armat cu fibre celulozice Knauf Vidiwall – placi speciale extrem de rezistente cu capacitatea de preluare a sarcinilor mecanice. Peretii interiori si de compartimentare sunt montati din aceste placi Vidiwall, care suporta sa fie gletuite si zugravite.
Pe exterior, panourile sandwich sunt izolate cu placi din polistiren expandat de 50 – 100 mm. Placile de polistiren se lipesc pe perete cu adeziv special de polistiren – aplicat peste plasa de fibre de sticla (plasa rabitz).
Cu scopul de a obtine o casa ecologica cu consum cat mai redus de energie, o casa cu costuri minime in exploatare si pentru a spori confortul spatiilor interioare, casele din lemn construite de BARAT System Harghita sunt montate cu tamplarie (ferestre si usi) din lemn stratificat cu geam termopan.

Alege varianta de izolatie care ti se potriveste

Structura perete exterior NORMALStructura perete exterior ULTRAStructura perete exterior MEGAStructura perete exterior ULTRA PLUSStructura perete exterior ULTRA MEGAStructura perete despartitor

Coeficientul de transfer termic:

1. NORMAL    u = 0,191 W/m2K
2. ULTRA    u = 0,182 W/m2K
3. MEGA    u = 0,169 W/m2K
4. ULTRA PLUS    u = 0,159 W/m2K
5. ULTRA MEGA    u = 0,143 W/m2K

Clipul video de mai jos prezinta fazele constructiei unei case din lemn prefabricate:

Case din Lemn BARAT System Harghita – www.caselemnbarat.ro

 

Ultimele lucrari finalizate de BARAT System Harghita pe sistemul constructiv case de lemn din panouri prefabricate tip sandwich: case de locuit, case parter cu garaj, duplexuri din lemn, case cu parter si mansarda construite „la cheie” sau in varianta constructiva „semifinisat„.

Case din grinzi de lemn
Constructii case din lemn tip sandwich
Inapoi sus