Tehnologia de fabricatie a caselor din grinzi profilate

Case si cabane din grinzi de lemn profilate

Casele din grinzi de lemn profilate, cunoscute in Romania si sub denumirea de case din barne, sunt construite din profile rectangulare de rasinoase, din barne profilate realizate din cherestea de molid uscat artificial in conditii optime.

Conform sistemului constructiv, peretii exteriori sunt realizati din grinzi profilate suprapuse cu imbinare Nut-Feder (lamba si uluc).
Barnele rectangulare de sectiuni mici sunt folosite la constructii mai mici, gen casute de gradina, garaje, chioscuri, casute camping, foisoare, pergole, anexe gospodaresti, terase, etc. – iar profilele rectangulare mai mari, avand sectiuni peste 150 mm, grinzi realizate cu tehnologia glulam (glued laminated timber) sau in traducere grinzi profilate din lemn lamelat incleiat, sunt folosite, printre altele, la constructiile din lemn ca cabane rustice, case de vacanta si case de locuit 100% ecologice.

Peretii portanti sunt realizati din panouri prefabricate tip sandwich BARAT System, placati pe exterior cu aceste grinzi profilate din lemn lamelar, la care se aplica un strat izolator de vata minerala bazaltica de 100 mm grosime (asigurand o izolatia termica si fonica excelenta pentru casa, lemnul insasi fiind un foarte bun material izolator) si o folie PE cu rolul de bariera de vapori. Peretii interiori sunt placati fie cu lambriu din molid, fie cu placi din ipsos armat cu fibre celulozice Knauf Vidiwall – placi speciale extrem de rezistente cu capacitatea de preluare a sarcinilor mecanice.
Casele din grinzi profilate construite de firma noastra sunt montate cu tamplarie ecologica, cu ferestre si usi din lemn stratificat cu geam termoizolant.

Casele BARAT System Harghita sunt case sanatoase, ecologice, trainice si au costuri reduse de exploatare.

Ultimele constructii executate pe sistemul constructiv case din grinzi profilate: case de locuit, case de vacanta si cabane rustice din lemn masiv, casute de lemn pentru gradina, construite “la cheie“.

Case din lemn prefabricate
Constructii case din grinzi
Inapoi sus